Blöööörk

Jag är så himla trött om dagarna. När Soda sover, vilket är rätt mycket nu när hon är så liten så sitter jag och gör.....ingenting! Sitter och uppdaterar facebook om och om igen men ingenting händer, kollar på tv men det är bara skitprogram. Går omkring i lägenheten och försöker låtsas att jag är upptagen. Jag kan ju inte åka iväg någonstans heller och gå på stan eller så, eftersom hon inte är van vid att vara ensam än och om hon skulle vakna när jag var borta så skulle det väl bli panik 
Någon i Göteborg som vill bli min vän och umgås med mäj eller???
I augusti ska jag nog åka till arboga, jag har ju en såkallad familj där och någon gång i livet kanske man ska ses. Enda planen för sommaren.
Ska väl fortsätta kolla på top model, 14.00 har jag planerat att se på Ullared och sen vet jag inte vad jag ska hitta på. Ska gå och se om jag hittar någon kaninunge! De rymmer ur sin hage nu hela tiden så man får leta efter dom lite överallt, inte det lättaste. De föredrar att vara utanför hagen än i den, dumt nog

Rekommenderar avlivning

Har blivit rekommenderad att avliva Soda

Igår så gick jag med Julia när hon skulle till läkaren, tog med Soda och vi skulle sitta utanför och vänta sen. Satt på en bänk och skulle läsa min mail och hade fått ett från fodervärden åt Sodas mamma, hon hade haft valparna hos sig hela tiden. Mailet hette "tråkiga nyheter" och hon började berätta att den hanvalpen som hon haft kvar hos sig för den var för sjuk tillslut hade vart tvungen att avlivas då han börjat kräkas upp sin mat och blev tunnare och tunnare.
Tyckte det var tråkigt såklart och trodde att det "bara" var det som var den tråkiga nyheten. Fortsatte läsa och hon berättade också att en till av hanarna blivit hastigt sjuk och att dens familj fått lägga in den på dropp med näringslösning då den fått kraftig diarré och hade haft det hela tiden sen flytten, cirka 10 dagar ungefär. Den hanen avlivades dagen efter den första.
Men det värsta kom sist, hon rekommenderade nämligen att även Soda skulle avlivas eftersom att hon haft diarré en period när hon var yngre.
Jag började gråta jättemycket och blev aschockad, hade haft Soda i tio dagar och helt plötsligt säger hennes fodervärd att hon borde avlivas. Satt på bänken med Soda i knät och grät massa i hennes päls, sen kom Julia och jag berättade och hon grät också och sen gick vi hem och jag bar Soda i famnen hela vägen hem och grät jättemycket och snorade ner min tröja :( Kom fram folk och ville klappa på Soda som vanligt, ofta man gör så om den som bär på henne gråter typ jättemycket...
Kom hem och samlade ihop mig lite och ringde till uppfödaren, alltså ägaren till tiken och valparna men som inte haft dom hemma hos sig eftersom de var hos fodervärd. Även hon rekommenderade avlivning av Soda.

När jag och Julia samlat oss lite så diskuterade vi vad vi själva tyckte, och egentligen tyckte vi inte att vi behövde avliva Soda eftersom hon är pigg och glad och sådär och inte verkar sjuk. Visst hon har haft lite lös avföring, men bara lite lösare än normalt och absolut inte diarré. Ibland har det vart helt normalt också. Förstod ingenting varför både fodervärd och uppfödare rekommenderade avlivning då de inte visste hur Soda var nu. Fodervärden hade haft kontakt med veterinär som rekommenderat avlivning av den förste, men som jag förstod det utan undersökning men den valpen hade vart sjuk i mer än en månad så det kanske var lika bra för den. Veterinären hade sagt att ett enzym antagligen saknades i tarmen så den inte kunde ta upp näring, men bara för den valpen saknade det så behövde ju inte Soda också sakna det bara för att hon haft diarré några dagar för flera veckor sen.

Bokade tid till veterinären samma kväll för att även den skulle säga sin åsikt och kolla på Soda. Åkte ut till Näset till Julias stuga för att ändå ta tillvara på dagen och inte vara ledsna, jag var typ asledsen men Soda är ju fortfarande glad för det och behöver få leka och busa. Hon sprang omkring hela dagen och hade jätteroligt och sen badade vi i havet och hon verkade inte ett dugg sjuk med all den energin.

Sedan var det dags för veterinären och då var ju såklart Soda astrött efter allt springande så hon sov under hela besöket så det första veterinären frågade var om hon alltid var så trött :D Fast det är hon ju absolut inte, hon brukar inte vara helt däckad.
Veterinären kollade Soda och tempade och vägde och det fanns inga fel på henne överhuvudtaget och hon tyckte att det var jättekonstigt att vi blivit rekommenderade att avliva Soda utan att hon ens blivit undersökt och utan att de sett hur hon mådde. Blir hon sämre så ska vi ta prover på henne för att se om det finns något man kan göra men i dagsläget så behövdes det inte eftersom hon var frisk.
Så vi kommer inte att avliva henne bara för att det finns en risk att även hon kommer få problem med att ta upp näring. Kommer det hända så fattar vi ett beslut då. Veterinären sa dock att det fanns goda chanser att hon inte skulle bli sjuk, eftersom att hon hittils gått upp så bra i vikt och för att hon faktiskt haft normal avföring också och inte bara löst/diarré som de två andra.

Fick iallafall med oss ett recept på medicin för magen som hon ska få nu, plus att hon ska få pro-kolin (diarrépasta) två gånger om dagen + royal canin gastro intestinal tills magen är helt bra.

Hoppas verkligen att hon inte kommer att bli sjuk, men ska försöka låta bli att vara orolig för att just nu mår hon ju bra så får ju ta vara på det! Skulle hon avlivas nu så skulle vi få tillbaka pengarna eller få en ny valp, men väljer hellre att riskera att hon blir sjuk och avliva henne sen och inte få någon ersättning. Vill inte avliva en frisk hund och vill ju inte byta ut Soda mot en annan valp...Tycker att både uppfödare och fodervärd har hanterat det här så dåligt, att de rekommenderar avlivning utan att ens veta hur Soda mår och så. Fodervärden säger att om hon fått bestämma så skulle inte valparna sålts, och uppfödaren säger att om hon haft valparna hos sig så hade dom inte sålts men att fodervärden sagt att de var helt friska.. Man tappar ju lite förtroende som köpare, kommer inte köpa någon hund från den uppfödaren något mer.


Är det någon som tycker om att bli kliad på maaaaagen



RSS 2.0